Usein kysytyt kysymykset

Kuka voi käyttää Rautuki-Säätiön lomakohteita?

– Rautuki-Säätiön asunnot ovat loistavia kohteita perheille, kaveriporukoille ja yksin lomaileville. Varaajan tulee olla VR Yhtymä Oy- konsernin henkilökuntaa tai VR:ltä eläkkeelle jäänyt henkilö. Lue lisää täältä.

Mitä majoituksen hinta sisältää?

– Hinta sisältää aina loppusiivouksen sekä pyyhkeet ja liinavaatteet varauslomakkeella ilmoitetulle henkilömäärälle. Lisäksi kotimaan kohteissa hintaan sisältyy kohdekohtaisia liikuntaetuja, kuten hissi- ja kylpylälippuja. Edut ja käytännöt löytyvät kohteiden alta.

Miten majoituksen hinta muodostuu?

– Rautuki-Säätiö ei tavoittele lomatoiminnalla voittoa, vaan huoneistot tarjotaan käyttöön omakustannushinnalla. Lomatoiminnan kulut pyritään kattamaan lomaviikoista saaduilla tuotoilla. Lomatoiminnan kuluja ovat huoneistojen vastikkeet/ vuokrat, viikkosiivoukset, vuosittaiset tehosiivoukset, avainpalvelut, huollot ja korjaukset, irtaimiston täydennykset ja päivitykset, varausjärjestelmän ylläpito ja liikuntaliput. Jokainen voi vaikuttaa omalla toiminnallaan hintaan pitämällä huoneistoista hyvää huolta.

Voiko Rautuki-Säätiön huoneistoihin tuoda lemmikin?

Rautuki-Säätiöllä on useita lemmikkihuoneistoja (Vierumäki, Levi, Turun Caribia ja Vuokatinhovi). Lemmikkihuoneistot on varauskalenterissa merkitty lemmikkisymbolilla. Lemmikistä veloitetaan kohdekohtaisesti määrätyvä maksu. Lemmikkihuoneistot ja käytännöt löytyvät kohteiden alta.

Voiko lomaviikkoja/- huoneistoja varata useamman?

– Voit varata useamman viikon tai huoneiston. Loma-asuntoja voi varata vapaasti varauskalenterista. Varaajan tulee olla VR Yhtymä Oy- konsernin henkilökuntaa tai VR:ltä eläkkeelle jäänyt henkilö.

Voinko varata lomaviikon, vaikka en tiedä lomiani?

– Voit. Mikäli peruutat varatun lomasi viimeistään 1 vko ennen lomasi alkua, saat rahasi takaisin (-30 € peruutusmaksu). Myöhemmin, kuin 1 viikko ennen loman alkua peruutetusta varauksesta perimme 100 euron peruutusmaksun. Tutustu varaus- ja peruutusehtoihimme täällä.

Miten loman peruutus tapahtuu?

– Loman peruuttaminen onnistuu lähettämällä saamasi varausvahvistus saatesanoin “varauksen peruutus” osoitteeseen rautuki@vr.fi . Peruutuksesi on hoidettu, kun saat sähköpostiisi siitä kuittauksen. Rahat palautuvat sille tilille/ kortille, miltä olet varauksesi maksanut, pääsääntöisesti muutaman päivän kuluessa peruutuksen kuittauksesta. Tutustu varaus- ja peruutusehtoihimme täällä.

Voinko vaihtaa varaamani lomaviikon toiseen vapaaseen viikkoon?

-Lomaviikkoa ei voi vaihtaa pitämällä maksua “sisällä”.

Vaihto onnistuu seuraavasti:

  1. Varaa ja maksa haluamasi lomaviikko varauskalenterista.
  2. Peruuta haluamasi viikko lähettämällä saamasi varausvahvistus saatesanoin “varauksen peruutus” osoitteeseen rautuki@vr.fi . Mainitse tässä kohtaa, että varasit uuden viikon tilalle. Emme peri peruutusmaksua vaihdon yhteydessä. Peruutuksesi on hoidettu, kun saat sähköpostiisi siitä kuittauksen. Rahat palautuvat sille tilille/ kortille, miltä olet varauksesi maksanut, pääsääntöisesti muutaman päivän kuluessa peruutuksen kuittauksesta.

Miten lomaviikkojen varausmahdollisuuden tasavertaisuus varmistetaan?

– Kaikki lomaviikot ovat varattavissa kohteittain Rautuki-Säätiön verkkokaupassa (www.rautuki.fi). Tiedotus tapahtuu ensisijaisesti Rautuki-Säätiön sosiaalisen median kanavissa, Viva Engagessa ja taukotilojen infomonitoreilla.

Miten varauskalenteri toimii?

– Kalenterivuosi on jaettu 52-53 viikkoon, joita voi varata kokonaisina tai puolikkaina viikkoina. (pl. ulkomaan kohteet ja suosituimmat sesonkiviikot, jotka myydään vain kokonaisina viikkoina). Viikkonumero varauskalenterissa ei vastaa täydellisesti kyseistä viikkonumeroa kalenterissa, sillä varaukset alkavat usein edellisen viikon perjantaina. Vie hiiren kursori varauskalenterissa haluamasi viikon päälle, jolloin näet, mitkä päivämäärät kyseinen ajankohta sisältää. Näet päivämäärät myös valitsemalla kyseisen ajankohdan ja siirtymällä varauslomakkeelle (HUOM! ajankohta näkyy lukittuna varauskalenterissa, jos sitä on klikattu. Tällä suljetaan pois mahdollisuus tuplabookkauksiin. Lukitus kestää noin 30 min.).

Haluamani ajankohta näkyy varauskalenterissa varattuna.

– Mikäli varauskalenterissa valitsee jonkin vapaan ajankohdan auki, näkyy kyseinen ajankohta varauskalenterissa muille varattuna. Järjestelmä estää tällä tavoin mahdolliset tuplabookkaukset.  Mikäli ajankohtaa ei varata, se vapautuu itsestään. Varattu- tila kestää noin 30 minuuttia, jonka jälkeen järjestelmä näyttää sen jälleen vapaana. Vapautusta ei voida tehdä manuaalisesti.